Papan Iklan

Wednesday, February 8, 2012

Cucu Mak Gua No.4


Gua panggil dia Pok Yah. Dia baru cukup umur. Dengan kata lain. Baru je dapat kad pengenalan. Perangainya, Ya Rabbi, kalau tak bikin gua naik hangin memang tak sah. Dan gua jugak pesen suka menyakat dia kaw-kaw. Kehkehkehkeh..

Pok Yah seorang yang nakal. Atau memang nakal. Dan agak nakal. Tapi, dialah yang paling ngam dengan gua. Yang paling kamceng dengan gua bila gua ada projek best. Contohnya, bab makan. Dialah yang memberi sokongan seratus peratus dengan plan gua bila gua ajak pergi makan kat mana-mana (padahal gua acah je). Hahahaha..

Gua terangkan pada Pok Yah bahawa orang Malaysia yang minat bola EPL ada dua jenis. Satu, jenis kipas-susah-mati MU. Dua, jenis anti MU yang terdiri daripada peminat Arsenal, Liverpool dan Chelsea. Tapi, Pok Yah sangat fanatik dengan pasukan Machester City. Gua tak paham. Kenapa Manchester City? Kenapa?

Dan tadi. Masa lepak dengan Pok Yah di rumahnya. Dia cerita kat gua pasal angan-angannya.

"Tak sabor nok tunggu Chik nikoh. Boleh Yah basuh pinggang banyok-banyok. Best pulok tengok orang basuh pinggang ramai-ramai,"

Gua gelak guling-guling. Gua suruh dia hentikan angan-angan tersebut. Gua sound dia pergi dapur tolong mak dia basuh pinggan lagi afdhal. Dia tarik muka dan terus tukar channel tv tengok siaran ulangan game Machester City lagi.


Note: Pinggang = Pinggan (bahasa Ganu)

3 comments:

Wadi AR said...

mohon jemput gua nanti

nasyrun said...

basuh pinggang
hahaha

jedi said...

dia doakan kau cepat dpt jodoh la tue...hahhahah