Papan Iklan

Thursday, July 29, 2010

Tetamu Tak Di Undang

Ada seekor anak biawak tersesat berumahtangga kat dalam lubang jamban tandas pompuan kat opis.

Jenuh kakak cleaner siram air panas, air klorox dan air sabun banyak-banyak kasi menatang tu mampus. Tapi masih lagi gagal.

Situasi kritikal nih betul-betul buat aku hilang feel nak 'membuang sisa-sisa pepejal' dengan aman.

Nasib baik ada jamban duduk kat sebelah. Kalau tak, naya. Heh!

Tuesday, July 27, 2010

Warisan Wanita Terakhir



Budak-budak coursemate aku punya kerja bila tensen dengan assignment tahun 2005/2006.

Hahahahahahaha.......Rindu giler zaman nih..

Friday, July 16, 2010

Buat Kamu-Kamu Yang Pernah Lalu-Lalang Di Hati Ini

Syooohh! Sssyyooooohhhhh!!

Pergi main jauh-jauh.

Di sini tiada lagi taman permainan.

Yang tinggal hanyalah batu nisan.

Sila jangan datang lagi.

Sayonara.....

Wednesday, July 14, 2010

Musykil


Sekarang.

Butang seluar jeans dah makin susah dan payah nak kancing.

Aku syak.

Samada seluar tersebut makin mengecil dan mengecut?

Atau

Paha dan perut aku yang makin mengembang?


*** Kena jogging laju-laju lepas nih (T_T)

Monday, July 12, 2010

Bola Itu Bulat


Orang tengok bola. Aku pun tengok bola. Apalah sangat berjaga dari pukul 2.30 pagi sampai pukul 5.00 pagi. Baru semangat kesukanan terserlah. Lagi-lagi game final, kan? Memang tak true la kalau tak tengok. (Pergi opis punch kad merah hari nih. Rasa hero pulak).

Game semalam. Aku tak nak cakap banyak-banyak. Tapi, tahniah la. Majoriti player dihadiahkan kad kuning sorang satu. Baik sungguh hati pengadil tu. Maklumlah. Dah final. Kasi semua orang merasa. Padan muka. Sapa suruh main macam nak bertumbuk. Lain kali mainlah dengan sopan-santun. Ye dok?

Walau bagaimana pun. Aku redha dengan kekalahan Oranje. Tak pe lah. Dah tak de rezeki nak bawak balik piala tu. Lagi pun dah masuk final kira hebat dah. Cuba lagi untuk 4 tahun akan datang. Tak pun tunggu Euro pulak.

Tapi. Satu benda je yang aku tak paham tiap kali aku tengok bola dari dulu sampai la sekarang ni. Serius. Aku tak tipu.

Errr................






Off-side tu macam mana rupa, hah?

Jangan gelak.


Thursday, July 8, 2010

Wednesday, July 7, 2010

Melewati Hari-Hari Yang Berlalu

Tunggu dan terus menunggu macam tunggul kayu.

Nanti dan terus menanti.

Dengan sabar.

Thursday, July 1, 2010

Sesi Bersoal Jawab Dengan Encik Doktor


Di dalam bilik doktor di sebuah klinik di Petaling Jaya. 3 tahun lepas.

Doc: Sakit apa? (sambil pandang aku secara serius)
Aku: Demam, selsema, batuk, sakit kepala, sakit tekak....errr.....
Doc: Lagi?
Aku: Sakit perut, cirit-birit, pening-pening, muntah-muntah....hmm..

Encik Doktor yang berbangsa serani itu memeriksa badan aku. Ambil suhu badan, tekanan darah dan yang sama waktu dengannya.

Doc: Bila last period? (tanya dengan serius giler)
Aku: Errrr.....hari ni first day....(sambil buat muka sakit giler dan konpius)
Doc: Ooohh....ok.. You demam teruk plus period pain je nih. Don't worry. I bagi you ubat demam, selsema, bla..bla..bla..and MC for today..(berlagak macam biasa)
Aku: Ok..(mengangguk lemah)

Persoalannya:-

1) Adakah soalan Bila last period? tu sekadar prosedur biasa?

atau

2) Adakah Encik Doktor syak aku pregnant di sebabkan kehadiran aku di klinik beliau ditemani oleh seorang lelaki iaitu opismate aku yang ketika itu sedang duduk rilek-rilek kat kerusi di luar bilik doktor?

Cuba jawab.