Papan Iklan

Monday, July 12, 2010

Bola Itu Bulat


Orang tengok bola. Aku pun tengok bola. Apalah sangat berjaga dari pukul 2.30 pagi sampai pukul 5.00 pagi. Baru semangat kesukanan terserlah. Lagi-lagi game final, kan? Memang tak true la kalau tak tengok. (Pergi opis punch kad merah hari nih. Rasa hero pulak).

Game semalam. Aku tak nak cakap banyak-banyak. Tapi, tahniah la. Majoriti player dihadiahkan kad kuning sorang satu. Baik sungguh hati pengadil tu. Maklumlah. Dah final. Kasi semua orang merasa. Padan muka. Sapa suruh main macam nak bertumbuk. Lain kali mainlah dengan sopan-santun. Ye dok?

Walau bagaimana pun. Aku redha dengan kekalahan Oranje. Tak pe lah. Dah tak de rezeki nak bawak balik piala tu. Lagi pun dah masuk final kira hebat dah. Cuba lagi untuk 4 tahun akan datang. Tak pun tunggu Euro pulak.

Tapi. Satu benda je yang aku tak paham tiap kali aku tengok bola dari dulu sampai la sekarang ni. Serius. Aku tak tipu.

Errr................






Off-side tu macam mana rupa, hah?

Jangan gelak.


17 comments:

h a n i e said...

rupa dia ada iras2 macam pembaris sikit..


*larik!*

citahrudin said...

off-side tu kira ada iras2 face-off

**laarik sama2 dgn kak cho

Shukri Mohd Ali said...

off side tu, yang bendera kena angkat tu. haha =P

Firol said...

kalau org kampung cakap curi ayam punya stail..

dok atas lepas pada defend lawan

Ju Asu Ra said...

kak cho n citah: siku mau? kaki ke? hahaha

shukri: hehehe..xbuleh pakai gak..haha

firol: oo..cam gitu ka? baru tau..huhu..

frwls said...

ofsaid ni comel sebenarnya. sampai sekarang orang cari tapi tak jumpa2.

pengadil garisan je boleh nampak ofsaid ni.

tapi kadang2 pengadil garisan pun main hentam je cakap

"ha tu ofsaid ha tu ofsaid!"

frwls said...

manusia banyak silap, apa-apapun,

bola sepak menang!

alien said...

off side tu jadi bila pemain lari lagi laju dari bola
kalau lari dah laju2 dah macam lumba lari.. nanti penonton keliru
tu yg pengadil angkat bendera tu..

Peminat Katie Holmes said...

solan tue dah berpulu kali org tanya dalam rumah aku (anak lelaki tunggal)

fndrocka said...

offside tu rupanya macam backside jugak...

Fadzli said...

Off side tu adik beradik onside... kalo on side bolei besarlah harapan player nak dapat gol.... kalo off side... pengadil bagi hadiah bendera... kalo player banyak sangat dapat bendera mesti kena kick side dengan coach plak..

citahrudin said...

koq..izinkan aku menyampuk semula..

aku rs mcm nk debik caki laju-laju bl baca dia punya ulasan...

afendi ariff said...

offside pun tak kenal?ala....yg hitam2 kurus2 tinggi2 tu...
heh!

Ju Asu Ra said...

hohohoho...

apsal aku rasa explaination korang buat aku makin konpius?

burungmurai said...

offside = curik ayam
aku tau main kampung je...

hahahahaha

Jimi & Dia said...

hehehe dia macam tutup sebelah la,

mimizuzuhaha said...

Dulu aku pun xpaham..la ni baru nak paham pe tu offside. Sepain! Lap yuh