Papan Iklan

Thursday, July 1, 2010

Sesi Bersoal Jawab Dengan Encik Doktor


Di dalam bilik doktor di sebuah klinik di Petaling Jaya. 3 tahun lepas.

Doc: Sakit apa? (sambil pandang aku secara serius)
Aku: Demam, selsema, batuk, sakit kepala, sakit tekak....errr.....
Doc: Lagi?
Aku: Sakit perut, cirit-birit, pening-pening, muntah-muntah....hmm..

Encik Doktor yang berbangsa serani itu memeriksa badan aku. Ambil suhu badan, tekanan darah dan yang sama waktu dengannya.

Doc: Bila last period? (tanya dengan serius giler)
Aku: Errrr.....hari ni first day....(sambil buat muka sakit giler dan konpius)
Doc: Ooohh....ok.. You demam teruk plus period pain je nih. Don't worry. I bagi you ubat demam, selsema, bla..bla..bla..and MC for today..(berlagak macam biasa)
Aku: Ok..(mengangguk lemah)

Persoalannya:-

1) Adakah soalan Bila last period? tu sekadar prosedur biasa?

atau

2) Adakah Encik Doktor syak aku pregnant di sebabkan kehadiran aku di klinik beliau ditemani oleh seorang lelaki iaitu opismate aku yang ketika itu sedang duduk rilek-rilek kat kerusi di luar bilik doktor?

Cuba jawab.

26 comments:

mcjust.lol said...

macam tak ikhlas je dokter nih..haishh

mirachantek said...

erkk, aku rasa dia suspek ko pregnant la tu....

fndrocka said...

aku rasa dia saja tanya..sebab dia tengok muka kau mengada sangat mengalahkan orang pregnant

frwls said...

aku pulak rasa nak g makan skang

Ju Asu Ra said...

mcjust:: aku pun rasa cam tuh gak..

mira:: hoh! menakutkan....

fndrocka:: huhu..dah aku demam teruk..mmg la cam tu rupenya supaya dapat MC..haha

caki:: ape kaitan ngan makan plak nih? cuba cakap..adehh..

puding roti said...

kdg2 doc tanya kawen tak lg? pn menjurus kpd persoalan mengandung juga kot -_-"

beautiful_rose said...

dia tanya mcm 2 mybe sbb ko ckp mo muntah kot...
period pain y teruk bole menyebabkan demam.sbb aku slalu kne mcm tu pening dn nk muntah.

yg_indah said...

kdg2 org pregnant boleh dapat perubahan hormon lalu sakit mcm2.

citahrudin said...

takpe..prektis mek pefek

Pett Suhaimi said...

Opismate ko yg teman tu mesti agak kacak jgk kan?Doktor tu mesti jeles sebab opismate ko ngorat awek tukang bg ubat yg cun kt depan tu kan?

citahrudin said...

dari sudut gaya lu komen ni kan brader...nmpk sangat lu lah opismate yg koq maksudkan.. kan? kan?

tasekM said...

dia ingat yu muntah2 tu pregnant kot.... he he.



.

Ju Asu Ra said...

puding:: betol2....slalu gak kena tnya cam tu..

bunga rose:: aku pernah pitam jugak sebab period pain..rasa xmacho langsung..

yg indah:: mcm ada pengalaman je..(aku xkawin lagi, xtau cam ne rasa pregnant..hehe)

koq:: prektis berlakon ke?

pett:: hahaha..no komen..ko agak cam tu ke? hahahahha....

koq:: heh! wa no komen jer..

kak tasek:: ye lah kak..agaknye kot doc pikir cam tu..huhu

Shukri Mohd Ali said...

doktor memang pelik.

Firol said...

mungkin link kot penyakit dgn kitaran tu..doktor yang senang-senang je

Ju Asu Ra said...

shukri:: setuju...

firol:: hehe..betul..biasa2 bila 'time' tu mmg byk penyakit sampingan yg ada, kalau demam lagi lahh...

Kuwe said...

haha.

persoalan kedua lebih tepat. takkan laa nak tanya direct. tuu la. sapa suruh bermuka tua.

Ju Asu Ra said...

kuwe:: cess...muka aku xtua pun..cam budak2..huhu..

Linglung said...

gua pilih doktor tu syak lu pregnant..gua rasa saja ni..

Ju Asu Ra said...

linglung: wa xpaham apasal ramai yg rasa cam tuh, sedangkan wa memang demam teruk dan senggugut time tu..adehh

Hamzah Ian said...

sabor2..

Linglung said...

sbb lu bawa partner lelaki sekali kot...huhu

Ju Asu Ra said...

hamzah:: huhu..ye..dah sabor la tu..

linglung:: yo lah..pendapat lu betol..huhu

tqa said...

kantoi period awal bulan.
haha

Ju Asu Ra said...

tqa:: erkkkk...lalala..

nil said...

eh tetiba baru nk komen.

pndpt sy y bkn doktor ni, bila period blood pressure akan turun sikit. jd doc blh notice bood pressure y rndh kt patient dia.

ngandung pun sama. lg2 g jumpa doktor ngan laki.mmg dia suspect ngandung. heheh..