Papan Iklan

Thursday, August 12, 2010

Setiap Hari Aku Berdoa Agar Cepatlah Pukul 5 Petang


Ini cerita pasal aku di opis.

Hari bekerja. Isnin hingga Jumaat. Waktu opis bermula dari pukul 8.30 pagi sampai pukul 5.00 petang. Hari Sabtu pulak separuh hari je. Itu pun ikut giliran. Jadi, aku tak nak cerita panjang pasal hari Sabtu.

Ini cerita pasal hari bekerja normal. 5 hari seminggu. Hatta di bulan Ramadhan sekalipun, waktu bekerja tetap sama. Tiada perubahan. Ini bukan kompeni-bapak-kau-yang-punya mahupun kerja kerajaan. Kesimpulannya, jangan nak berangan-angan nak balik awal di bulan yang mulia ini.

Ok. Aku tak kisah pun semua tu. Yang penting, setiap hari aku berdoa agar masa berlalu dengan pantas. Ini tak ada kaitan nak balik awal untuk prepare juadah berbuka mahupun nak pergi meronda-ronda di Bazar Ramadhan.

Nak tahu ke?







Ini semua gara-gara PC aku sudah diharamkan penggunaan internet. Langsung kena block. Aku bosan dan boring yang amat duduk kat opis lama-lama. Dah gaya kena sindrom mati kutu dan mental block dah. Bikin aku jadi macam nih -> #%#@#&%^!@#!! (Ini bukan kata-kata kesat ataupun carutan mahupun makian.Tapi hanyalah luahan rasa tak puas hati).

Sekarang nih bila dah tak tentu arah sangat, aku layan Freecell je. Tak pun Solitare.

Sekian.

13 comments:

Koyuki said...

huhu..kesiannya..kenapa sampai kena block..

selamat berpuasa

fnd said...

Kasihan...kasihan...kasihan......¤¤bunyi mengejek¤¤

nizamsani said...

kena daftar celcom/maxis broadbandlah macam ni.cucuk kat pc opis.hehe.

Shukri Mohd Ali said...

pasti amat bosan...rasa seperti terkurung dalam labyrinth (^_^)

frwls said...

aku cadangkan kau install game bola.

takpun red alert 2.

command and conquer general ke

yg_indah said...

kuku besi.

beautiful_rose said...

dugaan puaSA.........

citahrudin said...

lek KOQ..gua tau lu jenis yg tabah2..keh3

burungmurai said...

gile borink smpi main freecell je..
hahaha...
selamat menjalankan ibadah puasa sambil 'berpuase' internet jugak....

Arief Arf said...

kesian nye kena block.
main la solitaire sampai lebam.
takpun main paint lukis2 gambar.
ahahahah

X)

Robot Baik said...

mujur opis aku tak macam kau.
kalau tak, tekanan perasaan jadinyer.
kebosanan menyakitkan, kau tahu.

Peminat Katie Holmes said...

haha.
solitare.
install dinnerdash pulak.

Aku said...

ish...kesiannya.

Aku dapat rasakan apa yang ko rasa.