Papan Iklan

Sunday, March 28, 2010

Pesta Buku Dan Aku

Pesta buku tahun 2009.

Pusing-pusing dewan. Selak-selak orang. Acara selit-menyelit. Usha-usha buku. Singgah mana-mana booth yang best. Mabuk dan pening kerana terlampau banyak sangat buku. Macam-macam bau yang pelik. Kekurangan oksigen. Last-last aku jatuh pitam kat situ jugak. Ceh! Tak macho langsung.

Pesta buku tahun 2010.

Pusing-pusing dewan. Selak-selak orang. Acara selit-menyelit. Usha-usha buku. Singgah mana-mana booth yang best. Mabuk dan pening kerana terlampau banyak sangat buku. Macam-macam bau yang pelik. Jumpa kaunter SPR. Terus daftar sebab tak daftar lagi. Apa daaa...orang pergi pesta buku nak beli buku. Ada orang tu pulak pergi pesta buku daftar SPR. Cemerlang, Gemilang dan Terbilang sungguh dalam menunaikan tanggjungjawab sebagai rakyat Malaysia yang best. Ini yang rasa macam nak riak dengan warga Bangladesh yang datang kerja kat sini. Haha..!


P/S: Jumpa dengan budak-budak Bloggers Tegar buat aku kekejangan perut dan mulut yang agak kronik kerana terlampau banyak gelak.


17 comments:

embun d tengah malam said...

jatuh pitam..hehehhe..biar betul..

ya..bagus..daftar spr cecepat..t dah leh mengundi..pilihlah yg terbaik

Mr feckry said...

aik? baru nk daftar

syndrome of roXstar said...

aha,masa sekolah2 dulu kene gak buke booth kat pesta buku!

gila tak bernapes den kat situ,huh!

Mieza vs Rory said...

ahahha..salam perkenalan...kejoraku bersatu..;-p

Firol said...

apa lah hang bleh pengsan2

Farid Fernandez said...

hehehe...

selamat datang... :)

Bulan Yang Menggantung Di Langit Osaka said...

kejora... link blog baru bulan aka MOON

puding roti said...

suka borong buku lama

citahrudin said...

bagus!!! ko mmg dh buleh riak dgn pakcik2 yg blm berkenalan dgn org2 SPR

yg_indah said...

org pun ko selak, terer la ko.aku pegi pesta buku ramai melayu, aku pegi PC fair, ramai cina.adakah?

KeJoRa said...

embun::
betul, aku pitam masa tu..wat malu je..heh!

mr frecky::
hehehe...(wat muka bersalah)..

syndrome::
ye..memang xleh bernapas dgn tenang kat situ..

mieza::
salam perkenalan jugak..ko memang giler gelak..kejang perut aku..haha
=P

firol::
huh! stamina aku tak kuat time tuh..

farid::
mekasih...korang memang giler lawak...adeehhh...

bulan::
orait..sudah follow...

puding::
ooo..dpt diskaun kah?

citah::
yer..baru rare jd rakyat malaysia yg sejati bila dah daftar...hehe

yg indah::
selak org sbb xleh nak jalan..ramai giler weh orang..pening aku..pendpt ko tu, aku rasa org melayu suka bahan bacaan manakala org cina suka benda teknologi...

Fhad said...

aku pun suke g pesta buku.. suke sebab ramai awek uni hahahaha

acap said...

tak hemsem la kau kakak.
pengsan depan2 orang

nizamsani said...

penat bergesel.

KeJoRa said...

fhad::
ceh..niat ko serong..hahahhhaa...

acap::
hoh! xpe la kalo xhensem..tapi aku masik kacak..haha..

nizam::
hah! betul....

embun d tengah malam said...

pitam takper..nk wat mcm mn

KeJoRa said...

embun::
hehe..lagi pun masa tu kurang sihat..tapi degil nak pegi jugak..padan muka..haha