Papan Iklan

Wednesday, October 6, 2010

Menulis Blog Bukan Kerja Yang Mudah


Pengakuan ikhlas dari aku.

Kadang-kadang. Bila aku malas nak tulis entri baru. Masa tu lah idea dan ilham datang berlumba-lumba. Tak bagi salam langsung nak jengah. Terus main terjah je. Sampaikan . Aku tak tahu nak tulis mana satu dulu. Aku biarkan je buat pekasam lama-lama. Tunggu mood rajin tiba. Tapi. Kesudahannya. Haram. Aku tak jugak tulis entri baru. Alahai!!

Kadang-kadang. Bila aku rajin nak tulis entri baru pulak. Masa tu lah tak de idea nak tulis apekebenda. Otak jadi jammed. Blurr. Rupa ilham pun tak nampak. Apatah lagi bayang-bayang. Dah rupa main sorok-sorok pulak. Akhirnya. Aku tak tulis jugak entri baru. Haih!!

Kesimpulannya. Disebabkan aku tersangat rajin nak tulis entri baru tapi tak de idea. Maka. Terhasillah entri yang merepek dan merapu serta meraban seperti ini. Kira aci je lah, boleh?


Mood minggu ini serupa gambor yang diculik dari Pokcik Google seperti di atas.


20 comments:

beautiful_rose said...

hahah samalah macam aku sedang dalam mood malas nak menaip.

alien said...

style la pakcik tu
hehe

MOFASAD said...

art!!

Ju Asu Ra said...

ros cantik ~ haha...sama kes..bilalah nak rajin nih?

alien ~ haha..otai tuh

mofasad ~ yezzaaa!!

tasekM said...

pakcik santakah...?


.

nizamsani said...

aci.

alhariesz said...

taip spontan la ju....lagi ori...kata Selamber Rock!!

:D

*jujur tok kata, entry2 ko antara yg paling kemas dan paling mudah tok hadam...

yg_indah said...

aku setuju.

Sang Harima said...

Benda-benda tulis ni benda dalam hati..kehkeh

burungmurai said...

aku dh bape lama xupdate..
suma blog2 aku terbengkalai....
damn~~~

Ju Asu Ra said...

kak tasek ~ sepupu belah mak pak cik santa..hahaha

nizam ~ mekasih..=)

tok ~ hehehe..mekasih tok...aku main taip je nih..

yg indah ~ mekasih..=)

sang harima ~ errr...bkn benda2 dlm kepala ke?

burungmurai ~ take ur time dude..huhuhu..

frwls said...

berblogla menggunakan iPhone. huhu

Hanggokan said...

situasi yang normal untok para blogger. wajib buat draft bila ada idea. so bila2 masa senang, bolih semak smula.

alamak. ini bolih masok bloq nih. dilema blogger. kahkahkah! TQ untok idea.

aleen adela akoo ^_* said...

hahah,pesen mcm aku jugak ropenye..bab dtg taim idea ade 2,berdentum2 smpai ke otak.tibe taim nak menaep esok2,tah kemane die lari.haih

Ju Asu Ra said...

caki ~ aku ada henpon cokia je..huhuhuhu

hanggokan ~ welkam2...dah tulis entri baru bagi tau..nak mtk komisen..hahhahaha...=P

aleen ~ kite serupaaaa....(sila nyanyi skali yek!)

fndrocka said...

Jangan bertangguh

Ju Asu Ra said...

fndrocka ~ eleh...mcm la ko xtangguh..kehkehkeh..

Kuwe said...

sama pulak. ni rasa nak copy paste letak dekat blog aku ni. haha.

Ju Asu Ra said...

kuwe ~ hahaha....aku nak komisen kalo ko copy n paste...amacam?

mimizuzuhaha said...

santa clos. dah nak raya kan nih