Papan Iklan

Wednesday, September 7, 2011

Kereta Baru


Lunch tadi. Kami berlima naik kereta baru pergi makan. Kereta buatan Malaysia versi MPV. Gua fikir kalau ada anak 4-5 orang sesuailah nak amik sebijik untuk jangka masa panjang. Memang afdhal untuk orang dah berkeluarga. Body pun solid dan ideal. Dan selesa. Masing-masing eksaited naik kereta baru. Gua pun sama. Rasa kagum pun ada. Maklumlah, first time naik kereta versi MPV yang baru beli. Bau kedai pun tak hilang lagi. Gaya macam orang tak pernah naik kereta pun ada.

Dek rasa eksaited punya pasal, tanpa disedari, semua orang tanggal selipar masa duduk dalam kereta tadi dari opis sampailah kat kedai makan. Wakdehek? Sengal.

~ Nasib baik tak tanggal selipar masa nak naik kereta. Kalau tak, lagi haru. Kehkehkeh.. ~

14 comments:

Wadi AR said...

nak tumpang exora baruuuu

fatt said...

bajet masuk umah le tu...kikiki

KoQ said...

wadi ~ bukan exora tapi alza..

fatt ~ haha..tau xper..

aziekz said...

hahah,,sapai lupe pakai slipar...lucu la..hahaha...
x jadik mkn la ek,,ke berkaki ayam,,,hihi

monologtinism said...

bukankah tanggal selipar dalam kereta biasa.

mungkin bagi aku biasa. sebab biasa buat. hi

nasyrun said...

aku in juga dgn scene tanggal selipar ni

ORLANDO AHMAD said...

nasib baik tak tanggal seluar atau kain... keh3

KoQ said...

aziekz ~ jadi, tanggal selipar dlm kete je..

monolog ~ haha..kalo sorg2 mmg biasa, tapi bila dah ramai-ramai jadi mcm luar biasa la pulak..hahaha

nasyrun ~ ya..aku dah agak..

orlando ~ oi..oi..oi..agak-agaklah weh..

nasyrun said...

oh kenapa kau boleh agak

KoQ said...

haha..sbb kau tak suka berkasut..dan bila berselipar, bila-bila masa dan suka hati je nak tanggal..

nasyrun said...

hahhaha ya, aku mmg makhluk berselipar ke mana2

KoQ said...

pakai selipar lagi sempoi, tapi part kena rembat dgn orang mmg boleh bikin hati panas..

ORLANDO AHMAD said...

keh3...

~SaL IjOu~ said...

penangan nek kete baru~ ^^