Papan Iklan

Thursday, August 13, 2009

Dalam Dilema

Aku dalam dilema. 15/08/09, hari Sabtu ini.

1) World stage bakal berlangsung. Banyak band-band yang boleh dikatakan otai dan gempak turun padang. Macam best jer.

2) Aku dijemput balik kampung di Kuala Johol, N.Sembilan. Ada sedikit kenduri dan usrah.

Setan bertanduk lapan berekor naga melaga-laga kepala aku suruh pergi World Stage. Dah lama tak pekena konsert besar sepam dua. Dengar cerita, ramai gak member-member aku turun sekaki. Boleh enjoy sakan.

Pari-pari bersayap putih pula menasihati aku menghadiri kenduri dan usrah. Rebut pahala di bulan Syaaban nih. Pada masa yang sama, boleh menziarahi saudara-mara dikampung sebab dah jadi kebiasaan aku jadi wakil famili aku. Then, boleh kait rambutan lagi.

Ya Allah Ya Tuhanku. Kuatkanlah iman ku. Aminn...

5 comments:

puding roti said...

kita tak pernah g konsert. jd kita pilih no 2! g usrah! hoyeh!

Pettoo said...

Sebagai abang yg baik hati aku nasihatkn ko pi kenduri..lebih keberkatan..-aku pula pi MTV world stage..haha

hafizi hj.zainal said...

pegi MTV worldstage...hehehe..
eh2 tuka g blk kg..
pegi mtv...
g kenduri...
.
.
.
.
.
Zzzzzzzz...

Kuwe said...

yg pasti.

time pegi salah satu tuh.mesti ko akan berpk tentang satu lagi pulak.kahkah pdn muka

Kejora Yg Malap said...

Pudingroti
~ baiklah, sy pegi usrah, horey!

Petto
~ Baik abg, adik pegi kenduri, leh mkn2..hehe

Hafizi
~ Sebelom blk kg aku akan tido dulu, simpan energy nak drive..haha

Kuwe
~ Kedua-duanya aku x pikir secara serius..yg aku pk mana satu yg bleh mkn byk..bagus tak? haha