Papan Iklan

Thursday, August 6, 2009

Pencemaran Bunyi

Tung! Tang! Tung! Tang! (Sound effect dari keje-keje yg dilakukan dalam gudang)

Bunyi mesin, lashing, forklift, lori, kren, welding, kilang sebelah yg proses barang plastik dan ntahapapapa lagi.

Opis aku betul-betul dalam gudang.

Tut! Tut! Tut! (bunyi tepon opis)

"Hellooo!!!" (nada suara yg kuat)

"Oii! Aku tak pekak lagi laa.." sound member aku

"Aku yg pekak. Opis dalam gudang nih ko paham je lah" Menjerit di tepon.

Sesiapa yg tepon aku kat opis, aku harap korang kuatkan volume suara. Haram aku tak dengar.

Dan, sesiapa yg tepon henset aku, kalau aku menjerit, mintak maaf banyak-banyak sebab sudah terbiasa.

Aku syak aku ada masalah pendengaran sekarang nih. Adess....

8 comments:

nizamsani said...

bahaya ni.

Kejora Yg Malap said...

nizamsani
~ huhuhu....tambah plak telinga asyik sumbat mp3 jer..ahaks

Kuwe said...

bak mai num tipon tu.bulih kawe super saver.kacik

Kejora Yg Malap said...

kuwe
~ cari dlm buku panduan tepon..haha

mishaq said...

sound trouble sbb x rajin service ke...

ehehe..

Kejora Yg Malap said...

mishaq
~ ehh..ke situ plak..huhuhu

ninim said...

kena g cek....takut nanti jadik lagi teruk..hahaha

Kejora Yg Malap said...

ninim
~ huhuhu..takuttt!!