Papan Iklan

Thursday, January 14, 2010

Mesej Dari Mukabuku

*** Macam cerita sinetron la pulak...haihhh!!

Mukabuku. Aku jengah jer. Tak update apa-apa pun. Ada satu mesej dalam peti masuk. Buka dan baca. Ohh! Dari dia rupanya. Dah 6 bulan jadi halimunan. Tetiba muncul kembali. Macam biasa, aku sudah kebal dengan situasi ini sejak 6 tahun yang lalu.

Mesejnya agak panjang kali ini. Apa yang istimewa dia sertakan juga beberapa keping gambar terbaru. Masih seperti dulu tapi badannya agak susut sedikit disebabkan terlalu sibuk dengan tugasan kerjayanya dan akan berpindah ke sebuah daerah baru. Itulah yang diceritakan kepada aku.

Hati setan aku berkata, "Sibuk mengalahkan PM, mesej sekeping pun tak leh hantar. Bukannya aku suruh buat karangan".

Stop. Berhentilah menghasut wahai setan durjana.

Aku dah ready nak reply. Tapi laptop hang la pulak. Terus shutdown. Mesti padah membela virus berekor-ekor dalam laptop. Tiba-tiba ada bunyi bingit dan bising.

Tit....titt....tittttt...tittttttt.....tittttttttttt..................!!!!!!!!!

Pukul 6.30pagi. Aku bangun. Tutup alarm. Masuk toilet. Berwuduk. Solat Subuh. Lepas tu, aku jengah mukabuku lagi. Kali ni, guna henpon pulak. Tak puas hati tak boleh reply mesej dia. Tapi, puas aku cari mesej tu, tak ada.

Sah! Aku telah diperdayakan oleh syaitonnirrojimmmmmm.... Mimpi tu kan mainan tido. Nasib baik alarm bunyi, kalau tak ntah apa-apa aku reply. Haihhh!

15 comments:

acap said...

tu lah kau.
tido tak basuh kaki

Koyuki said...

tak faham
message tu real ke tak?
ke mimpi jer dapat message tu?
(garu dagu)

hehe~

afendi ariff said...

angau.....kenangan mengusik jiwa?
heh!

Kejora =) said...

acap:: dah laaa.....kerja setan tuh..huhu

koyuki:: tak..dlm mimpi jer...aku terpedaya..isk!

affendi:: hoh! mana ada...isk!

acap said...

setan seksi tak?
haha

alhariesz said...

gile hi-tech setan zaman skang....kagum kagum...

mukabuku pun dia bleh hijack....hoho....

H.A.N.I.E said...

setan pn dh pandai main FB..
gile ahk..

hahahaha~

Kejora =) said...

acap:: xseksi..macho..huh!

alhariesz:: kan zaman IT sekrg..xnak kalah..hahaha

hanie:: itu lah pasal...hehe

~0~ said...

wah...bahaya da ko punye mimpi nie...hahahahahh

yg_indah said...

jgn lupa bc ayat kursi sblum tdo;)

Kejora =) said...

~0~:: huhuhu..agak2 memudaratkan kesihatan x? haha

yg indah:: insyaAllah...huhu..=)

puding roti said...

sedihnya mimpi T_T

Kejora =) said...

puding:: yaa..memang sedih..isk!

hullawaty said...

hahai..mu kn mmg geng dgn setan..mu klentong setan,setan klentong r mu blk...kwa3

Kejora =) said...

waty:: aku setan ke? adessss...