Papan Iklan

Saturday, January 2, 2010

Back to School

Aku tengok muka cucu-cucu mak aku dah macam lempeng basi. Kelat. Tak berseri langsung. Sebab esok dah start sekolah.

Teringat zaman dulu-dulu. Bagi aku, budak-budak yang liat dan kelat nak pergi sekolah pada hari pertama adalah normal. Ye lah, cuti lama. Sebulan lebih boleh bangun lambat. Tetiba, nak kena bangun awal balik. Memang azab. Haihh!

Alangkah bestnya kalau aku masih lagi budak sekolah. Kepala tak payah nak fikir pasal komitmen. Tak de hutang. Politik tolak tepi. Yang ada hanyalah kerja sekolah yang bertimbun-timbun, ujian, peperiksaan, sukan, dan juga aktiviti-aktiviti giler dengan kawan-kawan.

Baru aku sedar dah 9 tahun aku meninggalkan zaman sekolah. Dah tua rupanya aku nih. Isk!

11 comments:

H.A.N.I.E said...

keje sekolah xsiap.dtg lambat.ponteng kelas. cinta monyet.ketar lutut nk bg report card.suit2 abg senior.mkn jeruk pelam tepi bus stand.

demm!

miss that moments.. :P

Koyuki said...

bestnye jadi budak sekolah
tak payah pikir pasal masalah domestik kan?
haha~

Firol said...

best jadi budak sekolah..


aku dah tak tinggalkan sekolah...

Frodo Baggins said...

huhuhuhu, aku pun ske skolah!!! (katanya ...) kekekekke ....

Kejora =) said...

Hanie:: bestkan time tuh...

koyuki:: betol..pikir pasal keje skolah yg xsiap je..

firol:: untung jadi cikgu..isk

frodo:: hehehe...

kelisa_samudera said...

hermmmmm, kalo hidup kita macam tape recorder yang boleh forward dan reverse, kan best. hahahaha

afendi ariff said...

9 tauwounnn?dah cukup umur....
dah sedang elok dah la tu...heh!

~0~ said...

sekolah memang best...gi skolah lepak2 pastu exam...hahahh

BuLaN iTu aKu said...

budak sekolah memang best ..
tapi yang tak best nye still kene denda berdiri atas kerusi

Kejora =) said...

kelisa:: yup..mmg best..back to the future..haha

afendi:: ape yg elok? (wat2 xpaham) hehe

~0~:: betol..betol..betol..

bulan:: haha...aku pun pernah kena..

MIMI ZUZU @ M1N4M1 said...

tiba2 aku terasa diri tua jgk..cis!