Papan Iklan

Wednesday, March 23, 2011

Surat 'Chenta' Dari Pak Gad


AMARAN 'TERHAIR' TOLONG JANGAN
PARKING KAT SINI, 'ONEH' 'COMPELEN'

Pagi tadi dapat surat 'chenta' dari Pak Gad. Amaran terakhir pulak tu. Heran aku, amaran pertama dan kedua pun tak pernah dapat. Tetiba dapat last warning terus. Bikin jiwa membara. Tahap gunung berapi mood aku hari nih. Parking kat tempat sendiri pun kena sound. 'Oneh' mana ntah yang mengaku aku parking kat tempat dia. Tu kira nasib baiklah tak kena clamp. Kalau tak, mau terbang 50hengget. Celaka betul. Mentang-mentanglah kereta aku tak de sticker, diorang syak aku nih sesuka hati je parking kat tempat orang lain.

Pak Gad. Rumah kami ada tiga kereta. Satu sticker. Dan satu access kad. Tak kan nak kerat tiga? Atau nak parking kereta kami secara bertindih? Dah management pun 'kede' bagi satu je semua. Tak reti-reti nak bagi sticker lebih atau access kad lebih? (Cerita asal kat sini). Ok. Aku pun sibuk cari rumah lain sekarang. Harap-harap dapat pindah cepat. Penat dah gaduh dengan diorang hari-hari. Gila jadinya.

Oh! Lagi satu Pak Gad. Sila belajar Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris dengan cemerlang.


P/S: Aku sendiri konpius samada nak gelak atau tak bila dapat nota nih. Hahaha.

10 comments:

yg_indah said...

lawan habisan beb.

fathiahRAIHANA said...

kalau pak gad tu bca kan bestttt mueheheh

ateekaamer said...

thats why i love pakgad.

Shukri Mohd Ali said...

yeah pak gad! dirgahayu bahasa inggeris! kahkahkah.

fathiah raihana, nanti dah jadi cekgu ajar sikit pak gad ni ek. kehkehkeh.

beautiful_rose said...

bahasanya teruk gila....
SPM BM dapat berapa agaknya?

nizamsani said...

apa maksud oneh?
macam lucah je?

nama saya na said...

aku rasa perlu gelak je bila dapat nota tersebut...

sebab.. aku rasa memang perlu gelak...

hahaha... :D

Ju Asu Ra said...

yg indah: nak lawan dgn mende? hehe

fathiah: haha..maunya aku kena saman kalo pakgad tu baca..haruuu...

ateeka: haha..xde org lain ke ko nak suka?

shukri: dia eja ikut sebutan..haih..

rose: indon ada SPM ke?..haha

nizam: oneh = owner

na: kan? kan? mmg patut aku gelak..hahaha

alhariesz said...

ondeh-ondeh taula tok...lemak berkrim

Ju Asu Ra said...

tok: hahaha...sedap tuh