Papan Iklan

Monday, April 26, 2010

Cinta Di Alam Maya


Kamu pernah jatuh cinta dengan seseorang di alam maya tak?

Boleh percaya ke?

Tolong bagi nasihat sikit.

Konpius. Mahu brainwash.

22 comments:

Shukri Mohd Ali said...

tak pernah la sis. takut. hehehe =)

tapi sekarang ni ramai kot yang tak boley dipercayai...

Farid Fernandez said...

ramai dah berlaku :)

h a n i e said...

haaaa....bilang pada ku...
jatuh cinta sama siapa??

kihkihkih..

farwalis said...

jodoh tak kemana.

pertemuan pertama kedua ketiga bawaklah kawan

kalau selesa, then why not kejora? hehe

cikmi said...

situasi ni terjadi pada saya skg~
kenal thru online tapi alhamdulilah dah berjmpe da~ ;p kami kwan lbih dari 1thun tp dis year bru jumpe~

sO nasihatnye,kenal la dulu org itu eh.jgn cpt percaya sgt.but if die btl2 baik+ikhlas sme nye akn berjlan lancar~ semOga berjaya!

embun d tengah malam said...

pernah kot u

momoQue said...

ajuee~
aku and ajim kenal kat alam maya rite?
so judge it
hihi
tp kan ajue
better kenal betol2 la
bahaya sbnrye kenal melalui tenet nie
huhu

citahrudin said...

jatuh chenta lagi...
lagi2 ku jatuh chenta..
lalalalala

hahahah...no komen!!
ai tau nyanyi cerrr

alhariesz said...

rezeki, ajal, maut sume di tangan Tuhan. itu dah dijanjikan.

salah satu sebab kenapa Al-Qur'an tu relevan sepanjang zaman, sebab isinya mmg btepatan dengan semua situasi dan keadaan, bila-bila masa.

jd, pnah tpikir tak...mungkin internet tu satu medium pertemuan...yang dah ditentukan-Nya...?

jodoh yg tepat atau tidak, pilihan kat tangan memasing...asal berpandukan kompas DIA.

wallahu'alam...

p/s: aisehmen...'ilmiah la plak... WAHAHAHAHA :D

paiseh said...

lu try dulu la..
dapat result kabor kat gua.. gua nak try juga.
kehkehkeh~

mimizuzuhaha said...

cinta yg penuh dgn khayalan..

KeJoRa said...

shukri::
haha....mmg tak leh caya sgt..kena hati2..

farid::
dah jodoh diorang, kan?

hanie::
1 2 3 4 5 6 7 8 9...ada aku ckp aku yg jatuh cinta ke? huhu..

farwalis::
lain org lain pesen kot.....ada yg senang jd kawan jer..ada yg mmg nak cari calon..hehe

cikmi::
wah..tahniah..semoga bahagia dan berkekalan..=)

embun::
hehe..cam main-main jer nih...

momoque::
ye..tau...aku suka tgk korang berdua...mmg bahaya pun kalo jumpa org yg salah, kan?

koq::
jom karaoke....lalalala...=)

alhariezz::
perghh..cam ustaz daa...setuju dgn pendapat kamu..bersesuaian dgn zaman teknologi sekrg..masing2 bz n xde masa nak cari..so, internet adalah medium yg utama, mudah dan cepat utk mencari calon..=)

paiseh::
hohoho....apa kata lu yg try dulu, xkan perigi cari timba kot, bro?

KeJoRa said...

mimi::
setuju gak..cam indah khabar dari rupa, kan?

mimizuzuhaha said...

biasala tak jumpa live kan..semua ayat ala2 taman metropolitan.. =)

afendi ariff said...

no comment...
dulu lain skrg lain...
heh!

KeJoRa said...

mimi::
hahaha....betol2...ayat cam ular sawa pun ada...

afendi::
zaman dah berubah, negara dah maju...
hehehe..

fndrocka said...

belum pernah lagi..tp kalau jatuh cinta di alam maya pun nantia kan jumpa depn2 gak,depan2 baru real.

puding roti said...

pernah. time muda2 dl.

KeJoRa said...

fndrocka::
hehe..dpn2 baru adventure, bleh bertentang mata, alam maya kena tgk laptop je...

puding::
oo..skrg dah tua la yek? hehe..

Frodo Baggins said...

percaya ...

hahahhahahha
rasanya ibarat doraemon
bermain congkak dgn shinchan!


>>___<<

Firol said...

haa..jue ngan sape lak hang ni?

KeJoRa said...

frodo::
hahaha...bagus btul imaginasi kamu..

firol::
aku tanye je laa....