Papan Iklan

Monday, January 3, 2011

Dua.Kosong.Satu.Satu.


Tahun baru. Bulan baru. Hari baru. Tak ada apa yang menarik. Cuti secara maraton tiga hari lepas dimulakan dengan acara pembersihan bilik dan rumah. Kemas mana yang bersepah-sepah. Barang-barang yang dah tak digunakan asingkan dan sedekahkan pada kakak-kakak cleaner Indon. Murah rezeki diorang. Then, rileks puas-puas kat rumah sambil layan cerita kartun. Perghh! Heaven betul hidup cenggitu.

Semuanya seperti biasa. Tak ada apa yang berubah. Cuma umur je lah yang makin bertambah. T__T. Budak-budak pun dah masuk sekolah. Pagi-pagi pergi kerja. Bila petang balik rumah. Dah malam tido lena. Rutin yang masih sama. Eh. Lupa nak bagi tulis, boss aku dah selamat melahirkan baby girl semalam. Tahniah boss dan suami. Harap-harap baby girl mereka cute macam aku. Hahaha.

Resolusi 2011? Aahhh.. Renew tahun lepas punya yang masih pending. (No.3 hingga no.6 masih lagi tertunggak). Nak cari bakal mak mertua kenalah slow and steady. Tak boleh tergopoh-gapah. Cari yang betul-betul sekepala dan ngam. Barulah harmoni hidup alam rumahtangga, ye dok? kehkehkeh...

Eh. Dah banyak aku merepek. Selamat melalui dan menghadapi 365 hari dalam tahun 2011 jika umur panjang. Harap-harap semuanya baik-baik belaka. InsyaAllah.

10 comments:

fatt said...

selamat thn baru..
pjg umor pegi kuria!

frwls said...

naik bukit everest sedap gak tahun ni

citahrudin said...

yes!!! moga kau jumpa mak mertua pak mertua yg ngam-ho

Joe said...

tahun baru dengan hd 1TB.. menjadi2 la thun baru kali ni

Ju Asu Ra said...

fatt ~ insyaAllah...aku dah tak sabor dah nih..haha

caki ~ everest? bukit broga pun ko xbwk lagi..ape cer?

citah ~ aminnnn....

joe ~ haha..lepas nih aktiviti 'sedut' movie pulok..psst..tadi abih 7rat lagi tukor tayar kete..huhuhu..T__T..

theblabber. said...

happy new year!! moga dapat accomplish cita2 yang ter"pending" tu.

haha

Faaein Himura said...

slamat thn baru tuan umah.. =]

Ju Asu Ra said...

theblabber ~ hehe..thks...moga2 jadi realitilah hendaknye..aminn..

faaein ~ selamat tahun baru jugak buat kamu..

cikbedahlaser said...

selamat tahun baru..
tak rasa tahun baru pon.. cume tarikh kena adjust..
owhhh

Ju Asu Ra said...

dik dah ~ yep..mmg tak terasa pun..