Papan Iklan

Wednesday, January 26, 2011

Semuanya Kerana GILA


Ini entri gila
Agak-agak tak nak jadi gila jangan la baca
Hahaha..


Gila Wang
Sanggup buat pinjaman jangka panjang
Dengan Along berwajah garang
Kononnya mahu hidup senang
Tapi makin bertambah hutang keliling pinggang
Kang tak pasal-pasal nyawa melayang

Gila Kuasa
Tukar profesion jadi ahli politik
Tetiba diri berubah hipokrit
Janji ditabur setiap detik
Raih sokongan, nama diangkat naik
Last-last, rakyat jelata jugak yang sengkek

Gila Glemer
Bukan susah nak jadi celebriti popular
Bakat nombor tiga yang utama ada rupa
Jaja cerita peribadi pada reporter
Lepas nih setiap harilah muka masuk newspaper
Hah! Belilah surat khabar kalau tak caya

Gila Bola
Makan bola, tido bola, minum coca-cola
Slogan sepanjang masa untuk kaki bola
Tak kira kecik, besar, tua dan muda
Sanggup bersengkang mata jadi penyokong setia
Si juara menang piala, lu orang dapat mende?

Gila Kerja
Siang malam dok mengadap kerja
Sakit, cuti, hal-hal duniawi tolak tepi saja
Yang penting kerja kasi settle dan clear
Barulah boss sayang dan bangga
Eh! Apasal gaji tak naik-naik juga?

Gila Cinta
I love u, u love me too
Hari-hari dok dating saban waktu
Suruh nikah lu orang tak mahu
Alasan rilek la dulu belum sampai seru
Dah kena cekup baru padan muka lu

Gila Fesbuk
Semua kerja tak menjadi
Mengadap benda lagha tu tak henti-henti
Walau tengah makan nasi pun diberitahunya sekali
Lama-kelamaan hidup pun dah tak de privasi
Haih! Apalah nak jadi?

Gila Blog
Tak kira tempat, tak kira waktu
Entri dan blog kena hapdet selalu
Ye lah, follower sampai beribu-ribu
Bikin traffic naik laju-laju
Tambah pulak nuffnang rajin bagi wang saku
Kalau entri best boleh bikin buku
Memang gua tabik sama lu
Errr...apakah petua? Bolehkah berguru?
Huhuhuhu....


Hidup ini gila
Dan dunia ini penuh dengan orang gila


P/S: Lu ingat gua tak gila tulis entri gila nih?

17 comments:

MOFASAD said...

boleh buat lagu!

theblabber. said...

awat hang?

Ju Asu Ra said...

farid ~ lagu mende? rap? zapin? haha

theblabber ~ xdop mende pun..dpt idea tulis mcm nih..kehkehkeh

citahrudin said...

bukan gila dari dulu ke weh? keh3

frwls said...

"Si juara menang piala, lu orang dapat mende?"

oh yeah my Liverpool! kahkahkah

fatt said...

nasib baik gua tak terlibat golongan gila yg lu sebut.
gila fesbuk tu mmg nate paling buduh..tiap 3 saat hapdet..gilo..
gua deactive sbb meluat tgk nate2 buduh yg berak kencing pun nak hapdet fesbuk..heh!

h a n i e said...

sabo lah koq...sabo ye...tak lameeeee lg dah..wakakakak

Ju Asu Ra said...

citah ~ hahaha....memang pun..

caki ~ jgn marah beb! hahaha...

fatt ~ kehkehkeh...aku igt nak bubuh gila berjalan, tp xde idea plak..haha

kak cho ~ ye kak cho, tgh sabor lah nih...buleh gila gak kalo tgk offer gile-gile AA tuh...

Peminat Katie Holmes said...

gila ;)

afiq izwaz said...

hangin jgak baca ni...(sebab terasa kot)

tasekM said...

gua tak nk gila wey...



.

Ju Asu Ra said...

pkh ~ kehkehkeh..=P

berg ~ haha...terasa bab mane? =P

kak tasek ~ haha....xnk gile tapi kalo giler2 cam ne?

Sang Harima said...

Peh, nasib baik gua tak gila.

Tapi kalau ada gila amal dan belajar tu, boleh jadi gua. Heh!

Ju Asu Ra said...

sang harima ~ kiranya lu nih gila ke arah benda yg positif la yek?..kehkehkeh..

beautiful_rose said...

memang banyak jenis gila yang ada kat dunia nie sebenarnya.tu belum masuk gila sawan lagi.

nasyrun nasyrun said...

saya gaduh dgn makwe saya - via blackberry

Ju Asu Ra said...

rose ~ ye betul...tp gila ini yg paling obses sekali..

nasyrun ~ oohh...xdapek nak nolong..hehe