Papan Iklan

Friday, July 1, 2011

Besi Dan Orang

Transformer 3: Dark Of The Moon

1. Dari episod 1 sampai episod 3, Sam memang kalut nak selamatkan makwe dia je.
2.Optimus Prime dah ada kontena. Dan aku terbayangkan lori-lori kontena yang lalu-lalang-yang-laju-macam-kereta-FI kat Port Klang ni tetiba bertukar menjadi seekor robot kat tengah Highway KESAS.
3.Apasal scene Optimus Prime lawan dengan Megatron kejap sangat? Aku tak puas hati.
4.Agak-agak, robot-robot yang dah mati tu boleh jual jadi besi buruk tak?

Ok. Sekian saja ulasan dari aku. Nak tau lebih lanjut. Sila tengok sendiri. Terima kasih.

P/S: Transformer kali nih banyak sangat dialog dan monolog.

18 comments:

nasyrun nasyrun said...

dahla mmg kurang logiknya optimes nak kejar deceptikon semasa dlm form kelorian, dia bleh tambah kontena lagi?

staf2 dia pun slalu juga kena slowkan tujah dan teruja sbb nak menten blkg optimes masa jalan ramai2.

rasanya optimes ni mmg berguna masa jadi robot je la ye

nizamsani said...

bila boleh sedut ntah.

KoQ said...

pok nik ~ ah. dulu-dulu ada kepala tu je, mana ada kontena n fungsi kontena tu aku rasa dia bwk brg import/eksport kot..haha

nizam ~ wah. acara mendonlod..haha

nasyrun nasyrun said...

perihal kontena impot ekspot ni kena serahkan kat ko la ye koq hehe

KoQ said...

haha. xde maknenya nak serah kat aku perihal kontena import/eksport ni. byk lagi keje lain yg aku boleh buat. contohnya. tido. haha..

nasyrun nasyrun said...

haha tdo. tu je la kan sorga

kontena tu bila transform mmg jadi sebahagian dari badan dia ke. maksudnya optimes mmg jadi bagak ke skg

KoQ said...

yep. mcm sayap yg boleh dia terbang. dia xbagak n masih lagi sopan-santun. hahaha...

nasyrun nasyrun said...

haha sopan santun. mmg penat jadi robot ni. even geng deseptikon pun guna ayat2 baku je. tak bad ass lgsg

aku tgk dlm trailer selamba je dia setel geng2 deceptikon, dua kali pusing dah 15 bijik berkecai.

mana pegi otobot lain. tp otobot lain mmg tak powe kan

KoQ said...

haha. susah nak ekplen. baik ko tgk sendiri. otobot lain jadi tawanan deseptikon.

nasyrun nasyrun said...

serius aku cukup benci geng otobot sbb tak power lgsg. semua nak harap optimes. dahla nak lawan ngn deseptikon kena geng ngn aska amerika hahha

KoQ said...

hahaha. ko mmg rebel. sesuai la jadi geng deseptikon. haha..

nasyrun nasyrun said...

eh kalau power macam iron man aku tak kesah je. semua masalah bleh setel sendiri hahha

KoQ said...

ah. ironman aku xlayan. manusia separa robot jugak tuh.. hah, kalo robokop?

nasyrun nasyrun said...

robokop? lembab sgt.

nk pusing badan pn kena pusing kepala dulu, gila ah susah. jap je setel ngn ironman

haha

KoQ said...

hahahaha....nak jugak ironman.

power rangers xmo? gaban ke?

hahahaha..

nasyrun nasyrun said...

gaban dan power rangers tak buat sendiri suit diorg, ironman je.

kaliber ironman jauh lbh tgi

hehe

alien said...

geng baik misti tak handal.. busan ah
ni yg buat gua tringat zaman2 gua pakai war machine geng ngn ironmen dulu tu

nasyrun nasyrun said...

lu geng ngn ironman lawan sapa
lawan hulk mmgla lu kalah haha